Microsoft позбавила Windows 10 ще однієї звичної функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Систематичні оновлення Windows 10 не тільки приносять користувачам нові можливості, а й часом відключають деякі зі звичних функцій. З черговим апдейтом «під ніж», слідом за одним з компонентів панелі управління , пішла інша важлива опція, пов’язана з установкою драйверів для комплектуючих ПК.

Починаючи із збірки 19041.423, десктопна ОС позбавлялася функції автоматичного апдейта драйверів через інтернет. Тепер встановити нові версії програмного забезпечення для своїх комплектуючих через Диспетчер пристроїв можна лише в тому випадку, якщо вони були попередньо завантажена на жорсткий диск комп’ютера. Доступ же утиліти до серверів Microsoft тепер заблокований, і відповідна опція зникла з контекстного меню.

Перевірити можливість апдейта драйверів через інтернет тепер можна лише вручну на сторінці необов’язкових оновлень в системному меню налаштувань. Представники компанії не прокоментували внесене в код операційки зміна – за даними джерел мережі, це було зроблено для зниження числа неполадок, викликаних несумісністю поточної версії драйвера з встановленим обладнанням.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.