Windows 7 рано списувати з рахунків. Вона використовується майже на чверть комп’ютерів світу

З початку року її ринкова частка впала всього на 2%

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, що Windows 10 виповнилося вже п’ять років, а навесні цього року вона придбала собі мільярд активних користувачів, Windows 7 не здається. За півроку ця ОС втратила всього лише 2% своїх користувачів.

За останніми даними NetMarketShare, Windows 7 встановлена на 23,34% комп’ютерів. Для порівняння, на початок року її частка була 25,56%. Microsoft вважала, що за останні вісім місяців кількість користувачів Windows 7 серйозно зменшиться (само собою, на користь Windows 10), але цього так і не сталося. Як мінімум, з двох причин: неважливою сумісності зі старим апаратним забезпеченням і, найголовніше, – великою кількістю багів, проблем і помилок, які супроводжують якщо не кожне, то багато оновлення. Зокрема, багато нарікань останнім часом викликало велике травневе оновлення Windows 10. І навіть невелике оновлення, всього лише встановлює в систему нову версію браузера Edge, теж виявилося проблемним – воно уповільнило комп’ютери. Загалом, причини не переходити на Windows 10 є, і Microsoft треба щось з цим робити.

Що стосується інших ОС Microsoft, то їх частки стають все менші і менші, але поки не зникли остаточно. Так, Windows 8 все ще використовується на 2,87% комп’ютерів світу, а частка Windows XP – 0,82%. В цілому ж за Windows – трохи більше 87% світового ринку комп’ютерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.