Нова функція WhatsApp захистить користувачів від фейкових новин та дезінформації

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Facebook вирішила додати в свій месенджер WhatsApp корисну функцію, яка допоможе протистояти дезінформації та впливу фейкових новин. В оновленій версії програми з’явиться опція «search the web». Біля кожного отриманого повідомлення з’являється функція пошуку через систему Google. Це дозволяє перевірити достовірність інформації, яка фігурує в повідомлені. Пошукова система Google самостійно визначає статус повідомлення – фейковий або правдивий.

Впровадження такого рішення дозволяє команді WhatsApp зняти з себе всю відповідальність по визначенню правдивої та помилкової інформації. Тепер користувач несе відповідальність. Функція «search the web» – це спрощена версія стандартного пошуку в системі Google. Перевірити достовірність отриманих відео або зображень користувачі не зможуть.

Наразі нова функція вже з’явилась в додатку WhatsApp на пристроях, які працюють під управлінням операційних систем Android та iOS. Опція також доступна в web-версії месенджера, але лише в деяких країнах: США, Бразилії, Італії, Ірландії, Мексиці, Іспанії, Великій Британії. Поки що не зрозуміло, коли функція з’явиться в глобальній версії месенджера.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.