Браузер Google Chrome сповільнює процесори на Windows 10

Браузер Google Chrome сповільнює процесори на Windows 10
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В браузері Chrome 85 для Windows 10 нещодавно з’явилося виправлення, яке зменшує використання ОЗП. Однак, як з’ясувалося, воно посилює навантаження на процесор, тому розробники вирішили скасувати його.

Браузер Google Chrome сповільнює процесори на Windows 10

Технологія з’явилася в травневому оновленні і була покликана зменшити споживання ОЗП. Однак тести показали, що це підвищує споживання ресурсів процесора на 10-13%, хоча завантаження пам’яті впало на 27%.

Проблему виявили в бета-версії Chrome 84.0.4147.85 на останній збірці Windows 10 19041.329. Це ж підтвердили в Microsoft. Таким чином, було прийнято рішення відключити новий режим і повернутися до нього лише після усунення проблеми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тепер функція зниження споживання ОЗП буде відключена за замовчуванням, в майбутньому її переглянуть. У Microsoft відзначили, що зниження продуктивності CPU занадто велике, щоб ігнорувати його. Тому, на жаль, «Хром» поки що залишається досить ненажерливим браузером.

Відзначимо, що в інших рішеннях на базі Chrome / Chromium використовуються свої механізми зниження споживання ОЗП, тому проблем з цим в Opera і інших бути не повинно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.