В Zoom для Windows виявлено ​​серйозну уразливість

Фахівці з 0patch виявили серйозну уразливість в додатку для відеоконференцій Zoom під операційною системою Windows. Вони ж створили і патч, який вирішує проблему, причому впоралися з цим швидше, ніж офіційні розробники Zoom.

В Zoom для Windows виявлено ​​серйозну уразливість

В рамках виявленої уразливості, зловмисники могли віддалено запускати виконання певного коду на ПК користувача. Виходячи з існуючої інформації, проблема була актуальна тільки для тих людей, які продовжують користуватися ОС Windows 7.

Для того, щоб скористатися вразливістю, зловмисник повинен був будь-яким способом переконати «жертву» добровільно запустити певний файл, після чого з’являвся доступ до виконання коду на комп’ютері.

Через деякий час після появи неофіційного мікропатчу від 0patch з’явилася і офіційна версія від розробників Zoom. Вони оновили свій додаток до версії 5.1.3, вирішивши тим самим проблему. Примітно, що ті користувачі, які вже встановили патч від 0patch, не повинні щось робити додатково, досить просто оновити додаток і проблема буде вирішена сама собою.

В рамках виявленої уразливості стало очевидно, що використання застарілих версій операційної системи Windows в кінцевому підсумку може призвести до того, що ПК користувача буде заражений шкідливими програмами або зловмисники отримають доступ до персональних даних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.