Microsoft змушує користувачів відмовитися від «Панелі управління» в Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще один сегмент відповідного набору інструментів «переїхав» у додаток «Налаштування».

Компанія Microsoft має намір відмовитися від «Панелі управління» в майбутніх версіях Windows 10, тим самим спонукавши користувачів в повній мірі перейти на додаток «Налаштування», який з’явився в Windows 8.

В даному випадку мова йде про підпункт «Система» в «Панелі управління». Там можна отримати базову інформацію про ПК, в тому числі про операційну систему, процесорі, обсязі оперативної пам’яті. Також там міститися швидкі посилання на сайти підтримки і так далі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що вийшла недавно тестова збірка Windows 10 під найменуванням Build 20161 переадресовує користувача в «Налаштування» при спробі відкрити пункт «Система» в «Панелі управління».

Користувачі розкритикували додаток «Налаштування» після його першої появи в Windows 8. Основні претензії висувалися до зайвої спрощеності і скороченим увазі в порівнянні зі звичними інструментами. Microsoft прислухалася до відгуків і суттєво доопрацювала відповідний функціонал в Windows 10.

Очевидно, що компанія планомірно намагається вивести «Панель управління» з операційної системи, поступово переносячи функціонал в «Налаштування».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.