Програми

Microsoft нав’язує браузер Edge. Користувачі Windows скаржаться

Share

Спочатку після запуску браузера Edge на базі Chromium він був доступний як окремо завантажується програми. Це була гідна альтернатива Chrome від Google. В останні кілька тижнів користувачі Windows 10 зіткнулися з негативними аспектами, які пов’язані з агресивним просуванням нового браузера Microsoft.

Компанія почала впроваджувати перероблений Edge для всіх користувачів з оновленням своєї операційної системи. Після його установки і перезавантаження комп’ютера спочатку все виглядає як зазвичай, але через кілька секунд після входу в систему з’являється повноекранне спливаюче вікно «Знайомства з новим Edge». Воно пропонує імпортувати дані з іншого браузера і робить це, не дивлячись на ваше рішення.

Крім того, Microsoft закріплює іконку Edge до панелі завдань в найпершому слоті на видному місці. Проте, на думку користувачів, найнеприємнішим і дратівливим було видалення налаштувань браузера за замовчуванням. Таким чином, відразу після установки оновлення при спробі відкрити будь-яку посилання ви отримаєте запит, яким браузером це зробити. На запит журналістів сайту 9to5Google компанія відповіла, що насправді не видаляє ваш вибір браузера, а пропонує змінити його, якщо ви раптом захотіли.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На всі ці зміни вже звернуло увагу безліч користувачів і сайтів. Варто зазначити, що оновлення з браузером Edge отримали не тільки користувачі Windows 10. Повідомляється що воно прилетіло також на Windows 8 і Windows 7 , підтримка якої вже припинилася.

Сайт The Verge задав кілька запитань Microsoft з приводу нової політики просування Edge, на які компанія відповіла: «Ви все ще можете сказати ні». Судячи з усього, редмондовці дуже хочуть пересадити користувачів на новітню версію свого браузера будь-якими методами. Оновлений Edge вийшов дуже гідним, але такими агресивними способами просування компанія може зіпсувати враження користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Gmail отримає нові функції штучного інтелекту

    Компанія Google вбудувала у свій поштовий клієнт нову нейромережну функцію. Вона полегшить роботу з довгими…

    28.04.2024

    В Україні з’являться нові номери мобільних телефонів

    Нещодавно, 3 квітня 2024 року, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (ДССЗЗІ) видала…

    28.04.2024

    В Україні заблоковано понад 2500 сайтів азартних ігор

    На квітень 2024 року в Україні розслідують понад 450 кримінальних справ за фактом незаконних азартних…

    28.04.2024

    Vivo X100s з Dimensity 9300+ набрав більше 2,3 млн балів в AnTuTu

    Очікується, що в травні Vivo випустить три нові моделі: X100s, X100s Pro та X100 Ultra.…

    28.04.2024

    Sony Xperia 1 VI буде коштувати менше свого попередника

    Згідно з повідомленням SumahoDigest, користувач на Weibo поділився фрагментом коду, який показує, що Sony Xperia…

    28.04.2024

    Ідеальний смартфон для пенсіонерів та дітей: великий екран і неможливо розбити

    Найтонший, найлегший, найшвидший і найміцніший телефон-"Дракон". Так його представляє компанія-виробник. Компанія Xiaomi Redmi представила нову…

    28.04.2024