Microsoft нав’язує браузер Edge. Користувачі Windows скаржаться

Спочатку після запуску браузера Edge на базі Chromium він був доступний як окремо завантажується програми. Це була гідна альтернатива Chrome від Google. В останні кілька тижнів користувачі Windows 10 зіткнулися з негативними аспектами, які пов’язані з агресивним просуванням нового браузера Microsoft.

Компанія почала впроваджувати перероблений Edge для всіх користувачів з оновленням своєї операційної системи. Після його установки і перезавантаження комп’ютера спочатку все виглядає як зазвичай, але через кілька секунд після входу в систему з’являється повноекранне спливаюче вікно «Знайомства з новим Edge». Воно пропонує імпортувати дані з іншого браузера і робить це, не дивлячись на ваше рішення.

Крім того, Microsoft закріплює іконку Edge до панелі завдань в найпершому слоті на видному місці. Проте, на думку користувачів, найнеприємнішим і дратівливим було видалення налаштувань браузера за замовчуванням. Таким чином, відразу після установки оновлення при спробі відкрити будь-яку посилання ви отримаєте запит, яким браузером це зробити. На запит журналістів сайту 9to5Google компанія відповіла, що насправді не видаляє ваш вибір браузера, а пропонує змінити його, якщо ви раптом захотіли.

На всі ці зміни вже звернуло увагу безліч користувачів і сайтів. Варто зазначити, що оновлення з браузером Edge отримали не тільки користувачі Windows 10. Повідомляється що воно прилетіло також на Windows 8 і Windows 7 , підтримка якої вже припинилася.

Сайт The Verge задав кілька запитань Microsoft з приводу нової політики просування Edge, на які компанія відповіла: «Ви все ще можете сказати ні». Судячи з усього, редмондовці дуже хочуть пересадити користувачів на новітню версію свого браузера будь-якими методами. Оновлений Edge вийшов дуже гідним, але такими агресивними способами просування компанія може зіпсувати враження користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.