Оновлений браузер Edge «зламав» Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку червня Microsoft випустила для Windows 10 оновлення, завдання якого полягало в заміні старого браузера Edge на новий, побудований на движку Chromium. Здавалося, що це невеликий апдейт, покликаний лише замінити один додаток на інший. Однак в черговий раз щось пішло не так.

Залежно від встановленої на комп’ютері версії Windows 10 користувачам «прилетіло» оновлення з номером KB4559309, KB4541301 або KB4541302, яке автоматично заміняє стару версію Edge на нову. Однак ті, хто отримав апдейт KB4559309, раптово почали скаржитися на ряд проблем. 

Після установки вищевказаного поновлення люди стали помічати падіння продуктивності на своїх комп’ютерах. Зокрема, в іграх помітно знизилася частота кадрів (fps), час завантаження системи зросла приблизно в три рази, у деяких перестали працювати зовнішні жорсткі диски – і це далеко не повний список несправностей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Це оновлення фактично зробило мій новий комп’ютер бездарним», – написав один з користувачів. 

Цікаво, що при спробі «відкотитися» і видалити проблемне оновлення система повідомляє, що воно є важливим і його не можна видалити. Microsoft поки дану ситуацію не прокоментувала. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.