Categories: Програми

Нова версія Google Chrome для слабких комп’ютерів вже доступна для Windows 10

Share
Час читання: < 1 хв.

Компанія Google випустила першу тестову збірку фірмового браузера Chrome для Windows 10, де використовується нова функція ОС, яка вирішує проблему з «ненажерливістю» браузера щодо оперативної пам’яті. 

Google вже давно бореться з надмірним використанням оперативної пам’яті в Chrome. Але, незважаючи на прикладаючі зусилля, проблема все ще залишається актуальною.

У випущеному недавно оновленні Windows 10 May 2020 Update (версії 2004) з’явилася нова функція управління пам’яттю під назвою SegmentHeap для додатків Win32, в тому числі і Google Chrome, Edge і Firefox. Розробники додатків можуть використовувати її для скорочення використання оперативної пам’яті. 

Трохи більше тижня тому Google підтвердила плани по використанню SegmentHeap для вирішення проблем з пам’яттю в Chrome. І ось тепер, компанія оголосила про появу її підтримки в тестовій збірці Chrome Canary під номером 85.0.4182.0 для Windows 10.

Бажаючі можуть взяти участь в тестуванні. Однак варто мати на увазі, що складання Canary є дуже ранні тестові версії, які можуть працювати нестабільно і містити різного роду помилки. 

Компанія Microsoft вже активувала підтримку SegmentHeap в фірмовому браузері Edge на основі движка Chromium. За словами Microsoft, використання пам’яті в браузері в результаті цього кроку скоротилося на 27%.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Помилка iPhone 16 Pro викликає випадкові зависання та перезавантаження пристрою

    Користувачі iPhone 16 Pro скаржаться на новий дивний баг пристрою – він довільно зависає та…

    19.10.2024

    Експерт радить не підключати телефон до зарядки, якщо він потрапив у воду

    Якщо ваш телефон потрапив у воду, першочерговим завданням має бути якнайшвидше вилучення пристрою з води.…

    19.10.2024

    Tesla знову звинуватили у перебільшенні можливостей робота Optimus

    Цими днями Tesla опублікувала відео з демонстрацією можливостей людиноподібного робота Optimus. У ролику гуманоїди займаються збиранням коробок,…

    19.10.2024

    Україна збільшила виробництво дронів у 10 разів

    У 2024 році Україна просто зробила неймовірний ривок у дроновій індустрії – виробничі потужності збільшилися…

    19.10.2024

    Нове дослідження: комп’ютерні ігри сприяють розвитку інтелекту, витривалості та успіху

    Вчені із Західного університету в Канаді досліджували вплив комп'ютерних ігор на здоров'я та дійшли несподіваних…

    19.10.2024

    Samsung Galaxy A36 у новому дизайні показали на рендерах

    Відомий інсайдер OneLeaks спільно з порталом GizNext опублікував перші якісні зображення майбутнього смартфона Samsung Galaxy…

    18.10.2024