Нова версія Google Chrome для слабких комп’ютерів вже доступна для Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google випустила першу тестову збірку фірмового браузера Chrome для Windows 10, де використовується нова функція ОС, яка вирішує проблему з «ненажерливістю» браузера щодо оперативної пам’яті. 

Google вже давно бореться з надмірним використанням оперативної пам’яті в Chrome. Але, незважаючи на прикладаючі зусилля, проблема все ще залишається актуальною.

У випущеному недавно оновленні Windows 10 May 2020 Update (версії 2004) з’явилася нова функція управління пам’яттю під назвою SegmentHeap для додатків Win32, в тому числі і Google Chrome, Edge і Firefox. Розробники додатків можуть використовувати її для скорочення використання оперативної пам’яті. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Трохи більше тижня тому Google підтвердила плани по використанню SegmentHeap для вирішення проблем з пам’яттю в Chrome. І ось тепер, компанія оголосила про появу її підтримки в тестовій збірці Chrome Canary під номером 85.0.4182.0 для Windows 10.

Бажаючі можуть взяти участь в тестуванні. Однак варто мати на увазі, що складання Canary є дуже ранні тестові версії, які можуть працювати нестабільно і містити різного роду помилки. 

Компанія Microsoft вже активувала підтримку SegmentHeap в фірмовому браузері Edge на основі движка Chromium. За словами Microsoft, використання пам’яті в браузері в результаті цього кроку скоротилося на 27%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.