Програми

Microsoft зламала опцію «Новий запуск» в системі Windows 10 May 2020 Update

Share

Минулого місяця компанія Microsoft офіційно почала поширювати версію операційної системи Windows 10 May 2020 Update через центр поновлення Windows. Спочатку вона була доступна обмеженому числу користувачів, на інших комп’ютерах встановлення поновлення заблоковане через існуючі проблеми із сумісністю. При цьому виявляються все нові проблеми. Наприклад, в роботі функції «Новий запуск».

Ця функція дозволяє виконати чисту установку операційної системи без видалення особистих файлів. Налаштування операційної системи зберігаються, на відміну від деяких встановлених користувачем додатків.

Така функція особливо корисна при роботі з комп’ютерами з попередньо встановленою операційною системою. Зазвичай там бувають встановлені і додатки від виробника і сторонніх розробників. «Новий запуск» прибирає ці додатки, щоб не було необхідності видаляти кожен з них окремо. Функція доступна в додатку Параметри> Оновлення та безпека> Безпека Windows> Продуктивність і працездатність пристрою> Новий запуск.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось тільки в останній версії Windows 10 натискання на посилання «Додаткові відомості» відкриває сторінку підтримки Microsoft замість нового запуску.
Цей баг прийшов в остаточний варіант операційної системи з програми Windows Insider. Учасники програми залишали відгуки про те, що функція не працює. Відомо про це як мінімум з грудня, але Microsoft так нічого і не зробила. У списках відомих проблем даний баг також відсутній.

Втім, це далеко не єдиний випадок, коли розробники не звернули уваги на відгуки користувачів. Є проблеми в роботі ноутбуків ThinkPad і пам’яті Intel Optane після установки Windows 10 May 2020 Update. Також система заблокована при використанні Memory Integrity.

Охочі виконати чисту установку Windows 10 можуть зробити це в розділі Параметри> Оновлення та безпека> Відновлення> Повернути комп’ютер в початковий стан.

Щоправда, цей варіант зберігає всі встановлені виробником комп’ютера програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Названо терміни запуску серії Xiaomi Pad 7

    Xiaomi, відома технологічна компанія, ймовірно, завершила випуск своїх основних смартфонів цього року і тепер, як…

    04.05.2024

    SK Hynix представила SSD на 300 Тбайт

    Компанія SK hynix, провідний світовий виробник напівпровідникової пам'яті, на прес-конференції представила ряд інноваційних розробок, покликаних…

    04.05.2024

    Bose випустила захищену колонку з 20-годинною автономністю

    Компанія Bose представила Bluetooth-колонку SoundLink Max, виконану у захищеному корпусі. Новинка підтримує керування через мобільний…

    04.05.2024

    Топ-5 прихованих функцій Viber, про які вам треба знати

    Месенджери стали невід'ємною складовою комунікації, вони спрощують спілкування на роботі, під час навчання або якщо ви знаходитесь…

    04.05.2024

    Як правильно очистити кеш у телефоні: прості способи

    Зазвичай вибирають гаджет з постійною пам'яттю від 128 ГБ для зберігання великих обсягів інформації та…

    04.05.2024

    Steam Deck 2: припущення про дату виходу, специфікації, ціна

    Питання в тому, коли ми побачимо Steam Deck 2, а не в тому, чи ми…

    04.05.2024