Microsoft зламала опцію «Новий запуск» в системі Windows 10 May 2020 Update

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого місяця компанія Microsoft офіційно почала поширювати версію операційної системи Windows 10 May 2020 Update через центр поновлення Windows. Спочатку вона була доступна обмеженому числу користувачів, на інших комп’ютерах встановлення поновлення заблоковане через існуючі проблеми із сумісністю. При цьому виявляються все нові проблеми. Наприклад, в роботі функції «Новий запуск».

Ця функція дозволяє виконати чисту установку операційної системи без видалення особистих файлів. Налаштування операційної системи зберігаються, на відміну від деяких встановлених користувачем додатків.

Така функція особливо корисна при роботі з комп’ютерами з попередньо встановленою операційною системою. Зазвичай там бувають встановлені і додатки від виробника і сторонніх розробників. «Новий запуск» прибирає ці додатки, щоб не було необхідності видаляти кожен з них окремо. Функція доступна в додатку Параметри> Оновлення та безпека> Безпека Windows> Продуктивність і працездатність пристрою> Новий запуск.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось тільки в останній версії Windows 10 натискання на посилання «Додаткові відомості» відкриває сторінку підтримки Microsoft замість нового запуску.
Цей баг прийшов в остаточний варіант операційної системи з програми Windows Insider. Учасники програми залишали відгуки про те, що функція не працює. Відомо про це як мінімум з грудня, але Microsoft так нічого і не зробила. У списках відомих проблем даний баг також відсутній.

 Windows 10 May 2020 Update

Втім, це далеко не єдиний випадок, коли розробники не звернули уваги на відгуки користувачів. Є проблеми в роботі ноутбуків ThinkPad і пам’яті Intel Optane після установки Windows 10 May 2020 Update. Також система заблокована при використанні Memory Integrity.

Охочі виконати чисту установку Windows 10 можуть зробити це в розділі Параметри> Оновлення та безпека> Відновлення> Повернути комп’ютер в початковий стан.

Щоправда, цей варіант зберігає всі встановлені виробником комп’ютера програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.