Google Chrome для ПК отримав «Автоматичні субтитри»

Google Chrome для ПК отримав «Автоматичні субтитри»
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google випустила збірку Google Chrome Canary версії 85.0.4167.0, яка відноситься до раннього доступу. В її експериментальних функціях були знайдені можливості, які раніше «прописалися» в Android 10. Мова йде про функцію Live Captions (Автоматичні субтитри), які відтепер доступні на всіх ПК-платформах – Windows, macOS, Linux і ChromeOS.

Google Chrome для ПК отримав «Автоматичні субтитри»
Повідомляється, що ця функція у вигляді «заглушки» була додана в Chrome Canary ще навесні, але тоді перемикач не активовав можливість. Тепер же вона працює.

Суть її полягає в тому, що браузер розпізнає аудіо або відеоконтент, аналізує звукову доріжку і відокремлює слова, після чого проводиться їх розпізнавання і переклад в текст. Подібна система вже давно є на YouTube, проте інші відеосервіси не підтримують її. Тепер же обробка буде йти на всіх сайтах, де це необхідно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На мобільних пристроях система також підтримує різні додатки, але до недавнього часу вона була ексклюзивною для обраних моделей смартфонів. Там вона працювала без підключення до інтернету.


Функція відключена за замовчуванням. Для активації треба перейти в розділ chrome: // flags в браузері, вибрати експериментальні можливості і знайти там прапор Live Captions. Після включення потрібно перезапустити браузер, щоб система запрацювала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.