Програми

Apple випустила набір інструментів для розробки менеджерів паролів

Share
Час читання: < 1 хв.

Компанія Apple випустила безкоштовний набір інструментів для розробників менеджерів паролів і інших додатків, що дозволяє генерувати надійні паролі.

Набір інструментів Password Manager Resources був опублікований на GitHub на минулих вихідних. За словами фахівців Apple, він був випущений з метою вирішення давньої проблеми, що зачіпає програмні менеджери паролів для всіх платформ, в тому числі для macOS і iOS. Справа в тому, що, хоча паролі, які генеруються менеджерами унікальні і надійні, дуже часто вони несумісні з сайтами, для яких створені. Зіткнувшись з помилкою, користувачі змушені вигадувати пароль самостійно, і, як правило, він виявляється коротшим, слабшим і ненадійним.

Password Manager Resources містить список правил створення паролів для багатьох популярних сайтів. З його допомогою менеджери зможуть генерувати унікальні і надійні паролі, які при цьому будуть сумісними з сайтами, для яких створені.

Apple також опублікувала список сайтів, де використовуються одні й ті ж облікові дані, з метою «зробити пропозиції щодо заповнення пароля більш ефективними». Також були опубліковані URL-адреси сайтів, куди в даний час переадресовуються користувачі для зміни пароля. Вони стануть в нагоді розробникам менеджерів паролів в разі виявлення слабких облікових даних. Розробники зможуть відразу переадресовувати користувачів на сторінку, де їм буде запропоновано поміняти пароль.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Партнерство між Microsoft і OpenAI перебуває під загрозою, і ChatGPT може вийти з угоди

    Партнерство між Microsoft і OpenAI, яке колись здавалося ідеальним, зараз переживає непрості часи. За останніми…

    19.10.2024

    Snapdragon 8 Elite обійшов Apple A18 Pro в тестах AnTuTu

    Майбутній флагманський чіпсет Snapdragon 8 Elite від Qualcomm був помічений у тесті AnTuTu на невипущеному…

    19.10.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra отримає чотири варіанти кольорів

    Samsung готує до випуску новий флагманський смартфон Galaxy S25 Ultra, який буде доступний у чотирьох…

    19.10.2024

    Не купуйте смартфони Xiaomi із Китаю. Їх неможливо більше розблокувати

    Найбільший китайський виробник гаджетів Xiaomi заборонив розблокувати завантажувач (bootloader) на смартфонах, призначених для ринку Китаю.…

    19.10.2024

    Названо правила безпечного використання Wi-Fi

    Економія мобільного трафіку і звичка не відключати Wi-Fi при виході з дому — дві причини,…

    19.10.2024

    Експерт радить вимикати Wi-Fi на телефоні через ризики хакерських атак

    Експерт з сервісу, попереджає про небезпеку автоматичного підключення до Wi-Fi мереж на смартфонах. Що ще…

    19.10.2024