Microsoft забанили в Windows 10 драйвер Trend Micro

Microsoft забанили в Windows 10 драйвер Trend Micro
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft блокує запуск драйверу Trend Micro в системах Windows 10. Через це розробник програмного забезпечення для кібербезпеки змушений був відкликати свій детектор руткітів, якому цей драйвер необхідний для роботи.

Microsoft забанили в Windows 10 драйвер Trend Micro

Мова йде про утиліту Rootkit Buster, яку Trend Micro недавно видалила зі свого сайту .

Причиною став драйвер рівня ядра tmcomm.sys, який виступає фактично «серцем» Rootkit Buster. Виявилося, що Microsoft додала tmcomm.sys в список заборонених в Windows 10 драйверів, через що захисна програма не могла запуститися в системі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як зазначив в Twitter дослідник в області кібербезпеки Алекс Йонеску, проблемний драйвер заважав QA-тестам (Quality assurance, управління якістю процесу) Microsoft.

Дії ТехноГіганту з Редмонда можна пояснити звітом іншого фахівця – Білла Деміркапі, який в своєму блозі описав поведінку драйвера tmcomm.sys. Виявилося, що софт намагався обманним шляхом пройти тест Windows Hardware Quality Labs ( WHQL ).

Справа в тому, що відповідність WHQL відкриває для програми великі можливості: вона може отримати цифровий підпис від Microsoft, повну довіру системи Windows і навіть поширюватися і оновлюватися через Windows Update.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.