У Microsoft розповіли, що потрібно робити для уникнення проблем з встановленням оновлень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі Windows 10 зіткнулись з проблемою при установці оновлень. В компанії було проаналізовано дану ситуацію. Раніше ми писали про нове глобальне оновлення Windows 10.

До Microsoft надійшло дуже багато звернень користувачів з інформацією про проблеми, які виникають. Для їх вирішення Microsoft рекомендує користувачам вимикати Fast Startup. Такого висновку компанія дійшла, проаналізувавши роботу деяких патчів, які могли невірно встановлюватись, видаючи в кінці помилку через активований Fast Startup (функція швидкого запуску). Інформацію про проблеми з встановленням оновлення при включенні функції швидкого запуску та рекомендації для користувачів були розміщені на офіційному сайті Microsoft.

Перезавантаження ОС проводиться при встановленні деяких оновлень Windows 10. Це здійснюється для того, щоб всі компоненти оновлень були правильно встановлені. В тому випадку, коли функція швидкого запуску увімкнена, перезавантаження ОС можна виконати лише тоді, коли оновлення встановлені. Користувачу необхідно почекати поки процес оновлення та розгортанні патчів ОС буде виконано до кінця.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість користувачів під час встановлення оновлень відкладали на потім відключення системи для оновлення, щоб цей процес не заважав їм працювати. Після цього користувач вимикає ПК, нажимаючи кнопку «завершення роботи»., а бо ж закриваючи ноутбук. Труднощі в тому, що при увімкненій функції швидкого запуску ОС повноцінно не вимикається. Буде активовано режим сну і функцію холодного вимкнення. Система та стан ядра буде в hiberfil.sys, а активні сеанси користувачів будуть закриті. Тому відкладені операції, оновлення, що мали бути виконані після вимкнення не будуть коректно завершені.

Цікаво, що сама компанія Microsoft за замовчуванням активувала функцію швидкого запуску для більшості систем, що мали Windows 10. Крім того, функція була активована повторно після того, як відбулись останні великі оновлення системи April 2018 Windows 10 update чи May 2019 Update.

Компанія обіцяє виправити проблему з встановленням оновлень та опцією швидкого запуску в наступній версії ОС. Зараз Microsoft просить користувачів самостійно вимкнути Fast Startup коли будуть встановлюватись оновлення Windows 10, або ж використовувати кнопку перезавантаження.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.