Програми

Microsoft випустила менеджер пакетів для Windows 10 – що нового

Share

Що нового в пакетах Windows 10

Він дозволяє встановлювати додатки однією командою з вбудованого сховища Microsoft, а не шукати файл установки в інтернеті або встановлювати його з Windows Store.

Менеджер пакетів – інструмент, який зазвичай поширений серед розробників і користувачів Linux. З його допомогою користувачі можуть спростити завантаження додатків – їм не потрібно шукати на сайті розробника файл установки, завантажувати спочатку його, а лише потім встановлювати додаток.

Для Windows 10 основним джерелом для завантаження додатків повинен був стати Windows Store. Але, як зазначає The Verge, більшість досвідчених користувачів і розробників ігнорують магазин Windows на користь ручного завантаження інсталяторів і альтернативних менеджерів пакетів, наприклад, Chocolatey.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На конференції Build 2020 Microsoft представила власний менеджер пакетів Windows Package Manager – інструмент командного рядка, за допомогою якого додаток для Windows завантажується з репозиторію Microsoft однією командою winget.

Наприклад, в командному рядку досить ввести команду winget install Steam, після чого в системі буде встановлена остання версія клієнта Steam. При цьому Steam відсутній в Windows Store – його доводилося завантажувати з сайту Valve.

Серед доступних через winget додатків – Zoom, 7Zip, Google Chrome, Spotify, Windows Terminal, PowerToys , Acrobat Reader, iTunes, Discord, Visual Studio Code, Ubuntu і інші популярні сервіси і додатки.

Як завантажити і користуватися Windows Package Manager

Завантажити попередню версію Windows Package Manager можна з GitHub. Після завантаження та установки пакета (файл appxbundle ) досить запустити командний рядок Windows або PowerShell і ввести команду winget.

Якщо установка пройшла коректно, будуть відображені основні команди та короткий опис winget.

Команда winget install виведе весь список доступних додатків. Для установки конкретного додатку потрібно ввести команду winget install [назва програми] .

Наприклад, winget install vlc, winget install notepad ++ і так далі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024