Розроблено додаток, який діагностує хвороби крові за допомогою Селфі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У мережі з’явилася інформація про те, що завдяки дослідникам з Університету Індіанаполіса було розроблено додаток, що дозволяє діагностувати хвороби крові на за допомогою Селфі – для цього використовувалася новітня технологія для вимірювання гемоглобіну в крові за допомогою фотографій століття.

“Новий мобільний підхід дозволить дистанційно вимірювати рівень гемоглобіну крові для виявлення анемії, гострого пошкодження нирок і крововиливи, для визначення серповидноклітинної анемії. Пандемія значно підвищила необхідність таких аналізів ” , – розповів керівник дослідницької групи Янг Кім.
Реклама

Розроблено додаток, який діагностує хвороби крові за допомогою Селфі

Що цікаво, вченим всього лиш потрібно використати програмне забезпечення, щоб перетворити вбудовану камеру смартфону в гіперспектральний томограф – для цього їм навіть не довелося використовувати сторонні девайси.

Завдяки подібному томографу можна виміряти рівень гемоглобіну, причому пілотне клінічне тестування за участю добровольців показало, що похибки в прогнозі при використанні смартфона знаходяться в межах від 5 до 10%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоOsapublishing

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: