CDP – усе. Видавець Cyberpunk 2077 збанкротував

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія CDP, яка відома усім за серію ігор про Відьмака, збанкротувала. Варто нагадати, що саме ця компанія збиралася незабаром випустити довгоочікувану Cyberpunk 2077.

CDP-найстаріше польське видавництво ігор, яке в 1994 році заснували Марчин Івіньскі (Marcin Iwinski) і Міхал Кічіньскі (Michal Kicinski). Через 20 років CDP вийшло зі складу CD Projekt, здобувши незалежність.

Ще в січні польське видання GRY Online розповіло, що перенесення Cyberpunk 2077 ошелешило CDP. Видавництво цілилося на квітневий реліз, підготувавши рекламні матеріали, які в підсумку виявилися неактуальні через перенесення дати виходу на 17 вересня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В результаті компанія звільнила частину штату, і почала шукати нові “стратегічні варіанти”. У той же час власник CDP Роберт Весоловський (Robert Wesolowski) спростував зв’язок перенесення Cyberpunk 2077 з процесами всередині його компанії.

Закінчилася історія 21 квітня, коли суд прийняв заяву видавця про банкрутство, передавши майно тимчасовим спостерігачам. Як пише видання Polski Gamedev, тепер видавати Cyberpunk 2077 в Польщі буде компанія Cenega.

Про перенесення дати релізу не повідомляється, так що чекаємо Cyberpunk 2077 на PlayStation 4, Xbox One, PC і Google Stadia вже 17 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.