Sony закриває ігрову студію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Sony має намір закрити власну студію розробки, розташовану в Манчестері. Рішення пояснюється бажанням підвищити оптимізацію корпоративних витрат.

Студія заснована в 2015 році спеціально для створення ігор для PlayStation VR. Спочатку вона називалася North West, а потім перейменована в Manchester Studio. Відомо, що розробник працював над неанонсованим VR-продуктом. Гра, ймовірно, скасована.

Рішення про розпуск команди може вказувати на те, що Sony не збирається сильно вкладатися в VR-ігри для консолі нового покоління. Однак слід зазначити, що Sie London Studio, відповідальна за минулорічну Blood & Truth, досі працює і японці не збираються повністю відмовлятися від віртуальної реальності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

VR-технології розвиваються набагато повільніше, ніж сподівалися ентузіасти. За даними аналітиків SuperData, продажі пристроїв віртуальної реальності в минулому році збільшилися і прийдешня гра Half-Life: Alyx від Valve має шанси зміцнити даний сегмент ринку.

Для Sony це третя закрита британська студія за останні роки. У 2017 році ліквідована Guerrilla Cambridge, а в 2016 – Evolution. Обидві студії також працювали над PS VR-проектами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.