У Японії будують робота-андроїда висотою з 6-поверховий будинок

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інженери побудують найбільшого робота-18-метрового гіганта з аніме Gundam, який буде встановлений в порту японського міста Йокогама. Про це йдеться в повідомленні компанії-розробника робота Gundam Factory, яке наводить IEEE Spectrum.

Дизайн робота повністю збігається із зовнішністю головного героя аніме Gundam, найтривалішого (за кількістю серій) в історії цього жанру. Історія робота об’єднує кілька десятків серіалів, OVA і повнометражних фільмів, створених японською студією Sunrise. На основі Gundam були створені Трансформери та інші популярні анімаційні фільми.

Інженери з Gundam Factory побудують робота RX-78-2 — його вага складе близько 24 т. Судячи з відеопрезентації робота, довжина однієї його руки складе близько двох метрів, а вага — більше 200 кг.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Робот розробляється з використанням відкритої операційної системи Robot Operating System (ROS) і програмного забезпечення для моделювання gazebo. Інженери вже представили повномасштабну віртуальну копію робота, яка дозволить початківцям програмістам розробити власні дії і пози для пристрою.

Коли саме робот буде побудований і встановлений, не уточнюється.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.