Цифровий юань може з’явитися раніше за цифровий долар

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цифровий юань може з’явитися раніше цифрового долара Цифровий юань може з’явитися вже в цьому році.

Поки не ясно, яку форму можуть прийняти цифрові валюти центробанків. Вони можуть бути побудовані на архітектурі блокчейн.

Криптовалюта центробанків повинна полегшити транскордонні платежі і знизити ризик корупції і відмивання грошей, вважає Анрі Арсланян, глава кріптовалютного підрозділу PwC.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Ми пропонує ввести цифрову форму долара, яка буде випускатися центробанком і буде доступна для користувачів через традиційну банківську систему», – зазначає Крістофер Джанкарло, голова Комісії з цінних паперів і бірж.

Глава ФРС Джером Пауелл визнає, що центробанк розглядає можливість створення цифрового долара. ФРС не поспішає з цифровим доларом, так як він може зумовити волатильність звичайного долара в короткостроковій перспективі.

Ймовірно, ФРС не стане першою в плані централізованої криптовалюта, проте її проект повинен бути готовий до запуску. Цифровий юань зіграє важливу стратегічну роль у спробах Китаю стати світовою супердержавою і в протистоянні з доларом США в плані резервної валюти, вважає Гаррік Хілман, глава дослідницького підрозділу Лондонської школи економіки.

Цифровий юань може використовуватися в торгівлі та інфраструктурних угодах в рамках ініціативи «Один пояс – один шлях».

Центробанки Британії, Японії, єврозони, Швеції та Швейцарії, разом з Банком міжнародних розрахунків оцінюють можливість створення власних криптовалют. “Валюти майбутнього-важлива тема, яка обговорювалася в Давосі.

Каталізаторами для цього став проект libra від Facebook і криптовалюта Народного банку Китаю», – підсумовує Арсланян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.