Facebook оштрафована у Бразилії на $1,6 млн

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство юстиції Бразилії оштрафувало компанію Facebook і її місцевий підрозділ на 6,6 млн реалів, що приблизно дорівнює $1,6 млн. Таке рішення було прийнято в рамках розгляду справи про витік даних через компанію Cambridge Analytica.

У заяві Міністерства юстиції Бразилії, яке було опубліковано на веб-сайті відомства, йдеться про те, що рішення про застосування штрафних санкцій було винесено після того, як було встановлено, що компанія Facebook здійснювала незаконний обмін даними користувачів з Бразилії. Розпочате в квітні минулого року розслідування показало, що дані приблизно 443 000 користувачів платформи Facebook використовувалися «для сумнівних цілей».

Варто відзначити, що Facebook ще може спробувати оскаржити цей рішення. Раніше представники компанії заявляли про те, що доступ розробників до особистих даних користувачів був обмежений. «Немає доказів того, що дані користувачів з Бразилії передавалися компанії Cambridge Analytica. В даний час ми проводимо юридичну оцінку ситуації», — сказав представник Facebook.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаємо, скандал, пов’язаний з незаконним обміном даними між Facebook і британською консалтинговою компанією Cambridge Analytica, розгорівся в 2018 році. Розслідування відносно Facebook проводила Федеральна торгова комісія США, яка оштрафувала компанію на рекордні $5 млрд. В ході розслідування було встановлено, що консалтингова компанія неправомірно зібрала дані про більш ніж 50 млн користувачів Facebook, після чого використовувала їх для вивчення політичних уподобань потенційних виборців і трансляції відповідної реклами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.