Компанія Huawei відчула труднощі після заборони Трампа

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Huawei визнала, що життя буде «важким» після того, як адміністрація президента Дональда Трампа заборонила їй вести бізнес в США. Про це повідомляє ВВС.

Китайська компанія в поетичній формі виклала своє «бачення 2020 року. У новорічному посланні повідомили, що робітники або «вирощують дерева», або «копають ями», а «п’янкий запах зливи» приходить тільки після глибокого укусу зими». Проте на завершення послання фірма визнала, що «виживання буде відтепер головним пріоритетом».

Huawei вважається одним з найбільших світових постачальників обладнання 5G. За прогнозами, продажі залишаться низькими і під сильним тиском в 2020 році, хоч і компанія розраховує залишитися в списку американських підприємств.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак США класифікували Huawei як загрозу національній безпеці на тлі тверджень, що компанія має ” тісні зв’язки з китайським урядом і військовим апаратом».

An illuminated 5G logo is on display during the 10th Global mobile broadband forum hosted by Huawei in Zurich on October 15, 2019. – Chinese telecom giant Huawei announced on October 16, 2019 that it has passed the 400,000 5G antennas mark, the fifth generation of mobile phones, in the world with 56 operators who have already started to roll out the new mobile network. (Photo by STEFAN WERMUTH / AFP)

У компанії ж заявили, що рішення Трампа засноване на «недомовках і помилкових припущеннях». США також чинить тиск на інші країни, щоб не допустити використання технології Huawei в мережах 5G. У січні, як очікується, Великобританія прийме рішення про те, дозволяти чи компанії надавати обладнання для розгортання телекомунікаційних мереж наступного покоління 5G по всій країні.

Раніше компанія Huawei почала випускати смартфони без американських запчастин. Президент США Дональд Трамп заявляв, що не хоче бачити Huawei на ринку, а в створенні 5G в США повинна брати участь компанія Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.