Xiaomi звинуватили в шпигунстві

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Західний світ регулярно підозрює китайські компанії в тому, що вони займаються шпигунством для свого уряду. Тепер же компанії Xiaomi і Tencent звинуватили в тому, що вони займаються незаконним збором даних, причому не десь, а у себе на батьківщині.

Китайський уряд помістив Xiaomi і Tencent в список найбільших компаній в країні, незаконно збирають особисті дані користувачів. Міністерство промисловості, інформації і технологій (МІІТ) склало список з 41 додатка, які порушують національні закони, що стосуються збору та перепродажу персональних даних. Ці додатки запитують занадто багато дозволів, а в деяких випадках роблять процес відписки досить проблематичним.

У списку програм присутні Xiaomi Finance, Tencent QQ (сервіс обміну миттєвими повідомленнями), QQ Reading (платформа, призначена для електронних книг), Sina Corp, популярні агрегатори новин в Китаї (36Kr і Sohu News) і служба доставки FlashEX.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерела підтверджують, що китайські регулятори подвоюють свої зусилля по боротьбі з додатками, які не поважають саме поняття конфіденційності. Минулого місяця китайська влада запустили кампанію, спрямовану на внесення в чорний список і блокування подібних мобільних додатків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.