У 2020 році ціни на SSD і ОЗУ зростуть

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Весь 2019 рік ціни на пам’ять знижувалися, але поставки можуть регулюватися групою великих виробників і для підвищення цін досить, щоб попит перевищував пропозицію. Виробники пам’яті стверджують, що падіння цін завершиться в цьому році і з 2020-го ціни можуть зрости відразу на 30 %.

Фінансовий директор Western Digital Corporation заявив, що поточний рік напівпровідникова галузь завершить у стані балансу попиту та пропозиції на пам’ять. Наступного року обсяги виробництва пам’яті в питомому вираженні зростуть приблизно на 30%, але попит зросте на 35%, як мінімум. Ці ж доводи у своїй аналітичній записці повторюють експерти RBC, яким вдалося зустрітися з керівництвом Western Digital. Надлишки мікросхем пам’яті, які штовхали ціни вниз протягом цього року, скоро будуть реалізовані.

Аналітики Lam Research переконані, що першими почнуть зростання ціни на твердотільну пам’ять. Запаси мікросхем оперативної пам’яті сильніше перевищують потребу ринку, але переварити їх вдасться за рахунок експансії нових серверних платформ і виходу смартфонів з підтримкою мереж 5G. Швидше за все, після Нового року почнуть зростати ціни не тільки на твердотільні накопичувачі, але і модулі оперативної пам’яті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.