Лише двоє з десяти вибирають Intel, інші купують Ryzen — Дослідження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З моменту виходу процесорів Ryzen першого покоління частка AMD на процесорному ринку почала зростати. Друге покоління закріпило успіх компанії, ну а третє і зовсім виявилося недосяжним для конкурента.

Майже кожен місяць в Мережу потрапляють дані про продажі процесорів великим німецьким магазином Mindfactory. Ця інформація не відображає ситуацію на всьому ринку, але в цілому досить показова.

Останні кілька місяців за рахунок новітніх CPU Ryzen 3000 частка AMD трималася на рівні вище 70%. Але за підсумками листопада компанія вийшла на новий рівень, захопивши 82% продажів! Більш того, як добре видно на діаграмі, рекорд встановлений не тільки за цим показником, але і з продажу в кількісному вираженні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найпопулярнішими залишаються CPU Ryzen 5 3600X, Ryzen 7 3700X, Ryzen 7 2700X і Ryzen 5 2600. У Intel найбільшим попитом користувався Core i7-9700K. Середня ціна продажу в AMD останні місяці майже не змінюється, залишаючись на рівні 216 євро. У Intel це 298 євро.

На графіках вище також можна бачити кількісні показники продажів процесорів AMD і Intel за останні роки, а також зміни середньої ціни продажу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.