У протистоянні Apple і Samsung купертинцям може допомогти Дональд Трамп

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька днів тому джерела повідомляли, що Apple найняла лобіста, близького до президента США. Мета-виключити продукцію Apple зі списків товарів, на які буде поширюватися додатковий податок. Нагадаємо, списки ці пов’язані з торговою війною США з Китаєм.

І ось вже сьогодні повідомляється, що Дональд Трамп заявив про готовність розглянути таку можливість. Якщо точніше, вчора президент США відвідав завод Apple по збірці ПК, де і висловив свою думку.

Одна з причин, по якій продукцію Apple можуть виключити з нового списку, полягає в її основному конкуренті-Samsung. Основні виробничі потужності Samsung знаходяться у В’єтнамі та Індії, тобто продукція корейського гіганта ніяк не постраждає від чергового витка торговельної війни. А ось продукція Apple здебільшого виробляється в Китаї.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Проблема в тому, що у нас є Samsung. Це відмінна компанія, але вона є конкурентом Apple. Це несправедливо, оскільки ми маємо торговельну угоду з Південною Кореєю. Тому ми повинні ставитися до Apple так само, як і до Samsung”, – Дональд Трамп.

На даний момент деяка продукція Apple вже знаходиться в списку товарів з Китаю, на які поширюється 10-відсотковий податок. Це розумний годинник і навушники. Але в наступний список повинні потрапити вже і смартфони купертинців. До того ж, податок збільшиться до 25%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.