Після санкцій США працівники Huawei змушені працювати понаднормово

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одна з співробітниць китайської компанії Huawei Ху Лін написала відкритий лист для керівництва корпорації, в якому розповіла про політику примусу працівників до понаднормової роботі в компанії, повідомляє Bloomberg.

Лист Лін виклала на сайті компанії, але буквально через кілька годин було видалене.

“Послухайте моєї поради: не довіряйте відділу HR. Вони не скажуть вам правди”, – написала вона у своєму листі.

У повідомленні Лін також ставиться під сумнів ефективність інженерів, які працюють понаднормово.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Huawei підтвердили, що отримали такий лист, проте відмовилися від подальших коментарів.

За даними Bloomberg, інші співробітники Huawei висловилися на підтримку Ху Лін. “Реальна проблема, яка руйнує компанію не ззовні, а зсередини”, – написав один з інженерів на внутрішньому сайті компанії.

Як пише агентство, після введення Вашингтоном санкцій щодо Huawei співробітникам компанії доводиться працювати більше годин, щоб компанія могла залишатися конкурентоспроможною.

Нагадаємо, в травні США ввели санкції проти Huawei, включивши компанію в чорний список – американським компаніям було заборонено вести справи з Huawei. У Вашингтоні назвали причину: китайська компанія нібито таємно шпигує за допомогою прихованих “жучків” у своєму обладнанні на користь китайського уряду.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп анонсував торговельну угоду з Китаєм, пославшись на те, що він назвав зростаючим економічним тиском на Пекін і втратою робочих місць в Китаї. Однак у Китаї заяву Трампа про недавні торгові переговори спростували.

Торгова війна між Китаєм і Сполученими Штатами почалася навесні 2018 року, коли Вашингтон прийняв рішення підвищити мита на алюміній і сталь з ряду країн, в тому числі з КНР. На саміті “Великої двадцятки” в Буенос-Айресі Дональд Трамп і Сі Цзіньпін погодилися на перемир’я в торговельній війні, домовившись відкласти до березня 2019 року введення нових торгових мит.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.