Груба очистка води за допомогою фільтра чавунного

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фільтри грубої очистки є невід’ємною частиною деяких систем трубопроводів оскільки домішки присутні в будь-якій воді. В якості домішок можуть бути різні елементи такі як: вапняний наліт, накип, піщинки, іржа, елементи підмостки. Всі ці частинки не повинні потрапляти в систему водопостачання оскільки в такому випадку питна вода буде непридатна для вживания і як вода для використання в побутовій техніці вона також буде непридатна. У першому випадку воно згубно вплине на здоров’я людини в другому згубно на побутову техніку, яка швидко вийде з ладу.

Допустимо у вас працює нагрівальний елемент, бойлер або газова колонка, якщо вода буде потрапляти у таку техніку не очищеною, то з часом на тонких трубках такої техніки буде осідати бруд і з часом їх діаметр буде звужуватись поки напір води стане недостатнім для нормального функціонування. Накип знижує теплопередачу водонагрівача і є однією з поширених причин виходу його з ладу. Саме тому у всіх трубопровідних системах з постачання води необхідно встановлювати фільтр сітчастий фланцевий.

Серед безлічі фільтрів чавунних розглянемо яскравого представника Іспанського виробництва СMO.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі елементи фільтрів  чавунних  фланцевих для грубої очистки води захищені від корозії. Працюють як з холодною так і з гарячою водою.

Де використовуються фільтри чавунні фланцеві

Для очищення потоку робочого середовища від зайвих частинок, через які може пошкодиться система трубопроводів або повністю вийти з ладу. В основному для використання в опалювальних системах гарячої води, системах з холодною водою. Перевагою такого фільтра фланцевого 43А є те, що він може також використовуватись для очищення водяної пари і хімічно нейтральних агентів. Тобто його застосування може бути корисним як у побутових цілях так і на виробництвах.

Принцип роботи фільтрів грубої очистки

Всередині фільтра встановлена сітка з н/ж сталі на якій і затримуються всі грубі забруднення води. В конструкції передбачені відводи для очищення. Частота очисти відводів залежить від ступеня забруднення фільтра чавунного фланцевого. Рекомендується очищати фільтри не рідше 2 рази на рік.

З якими середовищами використовують фільтри чавунні фланцеві:

  • З водою
  • З парою
  • З хімічно нейтральними агентами

Характеристики фільтрів грубої очистки

  1. Тип приєднання фільтрів грубої очистки CMO – фланцевий.
  2. Робочі діаметри DN 50 – DN 600.
  3. Герметичність – 100%.

Щоб даний елемент трубопроводу працював правильно необхідно пам’ятати про правила установки, а саме:

Установка відбувається в горизонтальному положенні і виключно у напрямку потоку робочого середовища

Установка в косому або вертикальному положенні заборонена, але є один виняток тільки в одному випадку, коли потік робочого середовища напрямку зверху вниз.

Що б правильно проводити профілактичне очищення фільтра фланцевого потрібно передбачити що б він був встановлений кришкою ревізії вниз і під нею було простір для доступу майстра.

Якщо у вас виникла необхідність придбання даного фільтра грубої очистки CMO, рекомендуємо придбати його у компанії – офіційного представника в Україні «СМО Україна».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.