Чому Android 10 захоплює ринок швидше попередніх версій ОС

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навесні 2017 року компанія Google представила ініціативу Project Treble, яка повинна була дозволити спростити і прискорити процес виходу оновлення за рахунок певної модульності, що дозволяє відокремити каркас операційної системи Android від низькорівневої реалізації.

На той момент актуальною версією мобільної операційної системи Google була Android 8 Oreo. Поступово підтримка Project Treble додавалася у все більшу кількість пристроїв. Перші результати нової ініціативи були зафіксовані з виходом Android 9 Pie.

У бета-тестуванні Android 9 брали участь користувачі семи моделей смартфонів від різних виробників. Цього року в ході тестування Android 10 кількість моделей від 12 виробників збільшилася до 18 позицій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На думку Google, за останні пару років відбулися дійсно помітні зміни. Графік показує активну призначену для користувача базу через однакову кількість днів після запуску.

В кінці липня 2018 року, незадовго до запуску Android 9 Pie, операційна система Android 8.0 Oreo займала 8,9% ринку. У кінці серпня 2019 року, безпосередньо перед запуском Android 10, частка Android 9 склала 22,6% екосистеми. Це доводить, що Project Treble зробив позитивний вплив на швидкість виходу оновлень.

Зараз оновлення до Android 10 випускаються ще швидше. Так що варто сказати спасибі Google і ініціативи Project Treble, яка дійсно спростила процедуру випуску оновлень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.