Країни G7 проти цифрової валюти Facebook Libra

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчора плани Facebook щодо запуску цифрової валюти Libra зіткнулися з новою перешкодою. Країни «Великої сімки» заявили, що подібні «забезпечені цифрові валюти» не повинні вводитися в обіг, доки не будуть усунені пов’язані з ними серйозні міжнародні ризики.

У підготовленому спеціальною робочою групою доповіді міністрів фінансів країн «Великої сімки» сказано, що при впровадженні в широкому масштабі цифрові валюти, забезпечені традиційними грошима та іншими активами, можуть загрожувати світової фінансової системи і фінансової стабільності. Доповідь була представлена у Вашингтоні на зустрічі з представниками МВФ і Світового банку.

У доповіді також сказано, що нові технології, в даний час не підпадають під державне регулювання, можуть перешкоджати транскордонним зусиллям у боротьбі з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму, а також створювати проблеми для кібербезпеки, оподаткування і конфіденційності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Укладачі звіту вважають, що влада повинна застосовувати до забезпечених цифрових валют існуючі правила платежів і боротьби з відмиванням грошей, а також стандарти ринку капіталу і банківської діяльності.

«Велика сімка вважає, що ні один глобальний проект забезпеченої цифровий валюти не повинен починати свою роботу до тих пір, поки не будуть вирішені правові, нормативні та наглядові завдання і ризики», — до такого висновку прийшла робоча група під головуванням члена правління Європейського центрального банку Бенуа Куре (Benoit Coeure).

Куре додав, що можуть знадобитися нові правила для боротьби з з’являється технологією. Рада з фінансової стабільності, створений після фінансової кризи 2008 року, зараз оцінює пов’язані з цим питання регулювання і представить звіт в квітні майбутнього року на зустрічі країн «Великої двадцятки».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.