США готові дати грошей європейським конкурентам Huawei, аби покінчити з пануванням китайського виробника

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як відомо, Сполучені Штати закликають своїх союзників не використовувати обладнання Huawei в мережах 5G, обґрунтовуючи цей заклик міркуваннями безпеки. У хід пущені різноманітні важелі впливу, але поки Америці в цілому не вдалося переконати своїх союзників відмовитися від використання обладнання китайської компанії — частково це пояснюється відсутністю серйозної альтернативи.

За даними джерела, зараз США шукають способи профінансувати європейських конкурентів Huawei, побоюючись, що китайська компанія стає небезпечно домінуючою в глобальній гонці, пов’язаної з розгортанням сеті 5G. Передбачається, що кошти, спрямовані Nokia і Ericsson, дозволять їм конкурувати з найбільшим світовим виробником телекомунікаційного устаткування, пропонуючи потенційним замовникам такі ж привабливі умови, як у Huawei.

Джерело наводить слова одного з високопоставлених урядовців, який сказав: “Ми відмовилися від своєї переваги у виробництві телекомунікаційного обладнання десятиліття тому, і тепер розуміємо, що це, можливо, було не кращим вибором з міркувань національної безпеки. Майже кожен департамент і агентство зараз відчайдушно шукають способи повернутися в гру».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Якщо ми цього не зробимо, Huawei скоро стане єдиним варіантом для тих, хто хоче розгорнути мережі 5G», — додав він.

Зараз в США немає жодної компанії, яка могла б розробити і виробляти обладнання для мереж 5G. Спроба зацікавити цією темою такі компанії як Oracle і Cisco, провалилася, оскільки обидві вони відхилили пропозиції, пояснюючи, що це буде занадто дорого і довго.

За даними дослідницької компанії dell’oro, компанія Huawei продає 28% світового телекомунікаційного обладнання. Європейські компанії Nokia і Ericsson є її найближчими конкурентами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.