Visa і Mastercard можуть відмовитися підтримувати Facebook Libra

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представляючи кілька місяців тому цифрову валюту Libra, компанія Facebook назвала в числі тих, хто підтримує проект, платіжні системи Visa і Mastercard.

Поки регулюючі органи різних країн критичні висловлювалися щодо Libra, гіганти світу пластикових карт зберігали мовчання. Не відреагували вони і на прямі заяви Франції та Німеччини про намір не пустити цифрову валюту в Європу. Однак перегляд ставлення до участі в проекті, звичайно, мав місце. Схоже, що Facebook чекає неприємна новина. За повідомленням видання The Wall Street Journal, керівники неназваних компаній-партнерів відмовилися публічно підтримувати Libra, незважаючи на прохання Facebook зробити це. Більш того, анонімні інформатори стверджують, що Visa, Mastercard і інші компанії в даний час повністю переглядають свою участь у проекті.

Офіційна інформація з цього питання може з’явитися дуже скоро. Завтра члени Libra Association зберуться на зустріч у Вашингтоні, після чого, швидше за все, стане відомо, чи продовжать Visa і Mastercard підтримувати Facebook Libra.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.