Під управлінням Windows 10 працює 1 мільярд пристроїв

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2015 році корпорація Microsoft випустила Windows 10, давши можливість безкоштовно оновитися до “десятки” всім бажаючим. Софтверний гігант розраховував, що завдяки цьому кроку до кінця 2018 року нова операційна система буде встановлена на один мільярд пристроїв. Як ми знаємо зараз, цього не сталося.

На цьому тижні віце-президент компанії Microsoft Юсуф Мехді (Yusuf Mehdi) повідомив про те, що під управлінням Windows 10 сьогодні працює понад 900 мільйонів комп’ютерів. Іншими словами, за останні 12 місяців аудиторія “десятки” зросла майже на 200 млн користувачів. З такими темпами Microsoft вдасться досягти мільярдної позначки вже в наступному році, нехай і істотно пізніше раніше оголошених термінів.

З іншого боку, корпорація Microsoft не уточнює, що саме вона вважає пристроєм під управлінням Windows 10. У підрахунку можуть брати участь і віртуальні машини, а пан Мехді у своїй заяві поряд з персональними комп’ютерами згадує «розумні» окуляри HoloLens, а також ігрову консоль Xbox. Таким чином, в реальності число ПК з Windows 10 може виявитися помітно нижче.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слід зазначити, що в січні 2020 році закінчується розширена підтримка полюбилася багатьом Windows 7, що напевно посприяє темпами поширення Windows 10.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.