Huawei може продати свої технології 5G західному покупцеві

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно інформації, опублікованої виданням The Economist, засновник і генеральний директор Huawei Рен Чжэнфэй (Ren Zhengfei) розглядає можливість розділити всі свої напрацювання в області 5G з потенційним покупцем з Заходу.

За одноразову виплату покупець зможе отримати постійний доступ до всіх існуючих патентів і ліцензій Huawei в області 5G, вихідних кодів, креслень та інших документів.

В інтерв’ю виданню генеральний директор компанії повідомив, що покупець зможе вільно змінювати ключові елементи і блокувати доступ до продуктів. Це означає, що ні Huawei, Ні уряд Китаю не матимуть контролю над будь-якою телекомунікаційною інфраструктурою, побудованою з використанням обладнання, виробленого новою компанією. Huawei при цьому також може вільно розвивати свої технології 5G в будь-якому напрямку, яке їм подобається.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це, безумовно, стало б дуже дивним кроком від компанії, яка очолює ринок 5G і стрімко зміцнює свої позиції. Ціну Huawei поки не називає, але подібні розмови вказують на те, що компанія розглядає таку можливість і хоче перевірити, які компанії можуть бути зацікавлені в даному реченні. Причиною для подібних думок, ймовірно, є торгова війна між США і Китаєм.

Зовсім недавно повідомлялося, що без обладнання Huawei мережа 5G стане найдорожчою в історії США, а витрати перевищать 20 мільярдів доларів. Хто знає, на що підуть ці гроші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.