Оновлення Windows 10 робить екран червоним на ПК і ноутбуках

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Регулярні оновлення — одна з умов нормальної роботи операційної системи. Але часом такі нововведення не тільки виправляють старі проблеми, але і приносять нові. Користувачі Windows 10, отримали черговий апдейт, зіткнулися з низкою “неприємних побічних ефектів” — від некоректного відображення робочого столу до проблем з продуктивністю на рівні системи.

Одним з ключових нарікань користувачів до чергового оновлення стало відчутне падіння продуктивності ОС. Як виявилося, проблема крилася у високому завантаженні CPU процесом “пошук”. Але на цьому пригоди нового апдейта не закінчилися: при спробі зробити скріншот багато власників ПК під управлінням Windows 10 спостерігали зображення з насиченою помаранчевої заливкою фону.

 

За словами потерпілих, вони не міняли ніяких налаштувань, а проблема продовжує зберігатися при використанні кнопки Print Screen, так і спеціальних додатків. Інші користувачі зіткнулися з серйозними неполадками — після авторизації у вікні привітання ОС робочий стіл поступово ставав червоним. Єдиним елементом, який при цьому зберігав свій колір, залишався курсор миші.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft ще не випустила оновлення для проблемного патча. В якості тимчасового рішення рекомендується оновити драйвери графічного адаптера з сайту виробника або видалити накопичувальний апдейт KB4512941, який відноситься до розряду «необов’язкових» і не містить доповнень до системи безпеки комп’ютера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.