Google представила фінальну версію Android 10 і оновлений бренд

Компанія Google недавно випустила заключну бета-версію Android 10 Q, а стабільна фінальна версія очікується в самий найближчий час. Довгий час всі гадали, назва якої солодощі ховається під літерою Q, проте компанія Google несподівано заявила, що вона вирішила змінити схему найменування Android.

Традиція називати версії Android якимись солодощами почалася ще 10 років тому, коли вийшла Android 1.6 Cupcake. Потім послідували 1.6 Donut, 2.0 Eclair, 2.2 Froyo, 2.3 Gingerbread, 3.0 Honeycomb, 4.0 Ice Cream Sandwich, 4.1 Jelly Bean, 4.4 KitKat, 5.0 Lollipop, 6.0 Marshmallow, 7,0 Nougat, 8.0 Oreo і 9 Pie.

Google заявила, що в процесі вибору десерту на букву Q вони вирішили, що просто Android 10 коротше і простіше. Одна з основних причин, по якій виробник Android вирішив відійти від традицій, полягала в тому, що минулі назви кондитерських виробів і солодощів не були зрозумілі в різних регіонах світу. Не скрізь пиріг і зефір вважають десертами, а, наприклад, в японському немає відповідного ласощі на букву l, так що плутанина і проблеми б обов’язково продовжували виникати. Всі наступні версії будуть мати слово Android і новий номер.

Також змінився шрифт, яким написано назву операційної системи і версії. Зелений колір погано різниться людьми з порушеннями зору. Тому зараз ми будемо бачити білі букви на чорному тлі і навпаки.

Для робота Android використовується новий відтінок зеленого кольору, при цьому тепер ми буде бачити в основному голову робота, яка буде з’являтися поряд з назвою операційної системи або над словом Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.