Скільки коштує споруда бази на Місяці?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Люди висадилися на Місяці в 1969 році — на самому початку ери освоєння космосу. Після цього люди побували на Місяці ще кілька разів, і на цьому освоєння нашого природного супутника завершилося, якщо говорити саме про пілотованих місій з висадкою астронавтів.

Однак в останнє десятиліття космічна галузь зробила гігантський стрибок вперед, за рахунок чого в США (і не тільки) активно заговорили про повернення на Місяць.

Розвиток космічної галузі за останні роки майже повністю заснований на досягненнях приватних компаній зі SpaceX на чолі. Тому не дивно, що і в питанні освоєння Місяця та інших планет нашої Сонячної системи саме приватні компанії можуть зіграти ключові ролі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ньютон Гінгріч (Newton Gingrich), американський політик і колишній спікер Палати Представників Конгресу США, спільно з групою фахівців NASA заявили про те, що хочуть запропонувати президенту США план по поверненню людей на Місяць. План цей полягає в створенні якогось шоу-змагання навколо основної мети. Гінгріч пропонує Дональду Трампу виділити 2 млрд доларів на проект, в рамках якого приватні космічні компанії будуть змагатися один з одним у тому, хто швидше побудує базу на Місяці. 2 млрд доларів будуть призом для переможця.

В першу чергу проект орієнтований на таких гігантів, як SpaceX і Blue Origin, адже не маючи матеріально-технічної бази до Місяця не дістатися.

Ілон Маск вже прокоментував дану ідею, назвавши її прекрасною. При цьому варто відзначити, що Дональд Трамп активно виступає за повернення США на Місяць, так що подібний варіант може прийти йому по душі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.