Ринок смартфонів за рік скоротився на 2,3%, продажі смартфонів Apple — на 18%

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики IDC підбили підсумки другого кварталу поточного року на ринку смартфонів. За їхніми підрахунками виходить, що вказаний ринок за рік скоротився на 2,3%. Всього за звітний період в світі було відвантажено 333,2 млн пристроїв, що на 6,5% більше, ніж у першому кварталі поточного року.

Аналітики відзначають складнощі на провідних ринках — в Китаї і США скорочення поставок проявилося найбільшою мірою. Разом з тим, на китайському ринку скорочення поставок в минулому півріччі було менше, ніж у другому півріччі минулого року.

Лідером ринку є Samsung. Відвантаживши 75,5 млн пристроїв, південнокорейський виробник зайняв 22,7% ринку. Всупереч галузевій тенденції, він поліпшив торішні показники, наростивши поставки на 5,5%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Друге місце займає Huawei. Китайська компанія, яка опинилася під тиском США, змогла наростити поставки навіть більше, ніж Samsung — з 54,2 до 58,7 млн штук, тобто на 8,3%. В результаті її частка зросла з 15,9% до 17,6%.

Компанія Apple утрималася на третьому місці, але вона за рік скоротила поставки смартфонів з 41,3 до 33,8 млн штук, тобто на 18,2%. Це призвело до зменшення частки Apple з 12,1% до 10,1%.

На п’яти Apple настає Xiaomi з 9,7% ринку. Замикає п’ятірку Oppo з 8,9%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.