За рік дохід Twitter виріс на 18%

Компанія Twitter відзвітувала за другий квартал 2019 року. Її дохід за звітний період склав 841 млн доларів. Це на 18% більше, ніж у другому кварталі 2018 року, а якщо врахувати зміну курсу валют, то навіть на 20%. Зростання перевищило очікування аналітиків, які прогнозували, що дохід Twitter дорівнюватиме 829 млн доларів.

Показ реклами забезпечив 727 млн доларів, що на 21% більше в річному вираженні (на 23%, якщо врахувати зміну курсу). «Ліцензування даних» та інші джерела, принесли компанії 114 млн доларів. Зростання в цьому сегменті склало 4%.

Чистий прибуток компанії в другому кварталі досяг 1,1 млрд доларів. Для тих, хто відчув щось недобре, уточнимо, що аномально високий показник зумовлений формуванням значного відкладеного податкового активу у зв’язку з реструктуризацією. Якщо його не враховувати, чистий прибуток виявляється дорівнює 37 млн доларів. Для порівняння: рік тому цей показник дорівнював 100 млн доларам, але знову-таки, з урахуванням певних факторів, пов’язаних з податками. Без них чистий прибуток у другому кварталі 2019 року склав 58 млн доларів.

З деяких пір Twitter не наводить у звітах кількість щомісяця активних користувачів, використовуючи інший показник-середнє монетизоване щоденне активне використання (mDAU). Воно за рік збільшилося зі 122 до 139 млн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.