Google Pixel 3 XL і можливості нового гуглофона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пошуковий гігант у випадках з випуском смартфонів під своїм фірмовим логотипом, дотримується позиції створення еталонного зразка. Тобто, випускаються не проривні смартфони з передовими технічними рішеннями, а апарат, який поєднує в собі кращі розробки в своїй області. Той же підхід зберігся і в випадку з моделями Google Pixel 3XL і Pixel 3.

 

Можливості “гуглофона”

 

Нові «пікселі» побудовані на основі чіпсета Snapdragon 845 – це найпотужніше рішення на даний момент з доступних, так як інші чіпсети (Apple, Exynos, Kirin) не продаються «на сторону». Він отримав не дуже велику оперативну пам’ять 6 Гб у 3XL і 4 Гб у звичайного Pixel 3.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

За обсягом флеш-пам’яті Pixel 3XL і Pixel 3 теж різняться: перший має на борту 128 Гб, другий всього 64 Гб. Можливості збільшення обсягу пам’яті немає ні у одного, ні в іншого. Точних даних за розміром діагоналі дисплея поки немає, хтось називає розмір 6,2 дюйма, хтось – 6,7 дюйма. Далі ті ж джерела повідомляють, що буде використана матриця виробництва LG P-OLED з роздільною здатністю 14403040 пікселів і співвідношенням сторін 9:19. У верхній частині дисплея буде виріз під «монобровою». Захист від подряпин – Corning Gorilla Glass 5.

 

На відміну від інших флагманських смартфонів, смартфон гугл отримав не здвоєний, а звичайний одинарний фотомодуль. Хоча змушені визнати, що він має досить непогані характеристики. Дозвіл тильній камери 12,2 Мп, розмір одного пікселя – 1,4 мкм, є підтримка Dual Pixel. У камери оптична стабілізація зображення, подвійний лазерний і фазовий автофокус, працюють одночасно. Діагональ сенсора камери 1 / 2.6 дюйма, діафрагма 1,8.

 

Передня камера у Pixel 3XL, навпаки, подвійна 8 + 8 Мп c розміром одного пікселя 1,4 мкм. З її допомогою можна отримати хороші фото, є навіть модний ефект «боке». У цій камері головний модуль веде зйомку, а допоміжний вимірює глибину простору. Ще одна з функцій камери – це 3D сканування особи.

 

Pixel 3XL отримає акумуляторну батарею, ємність якої напрочуд невелика, всього 3430 мА * год, для флагманського смартфона з екраном 6,2 дюйма цього може здатися мало. Однак, тут можна сказати, що таким кроком Google підкреслює свою прихильність технологій енергозбереження. Він намагається довести, що на тривалість автономної роботи впливає не тільки ємність самого АКБ, а й оптимізоване ПО.

 

До речі, щодо останнього. І Pixel 3XL, і його «лайт» версія Pixel 3, отримають повноцінну мобільну операційну систему Android версії 9.0 Pie. Таким чином, еталонний зразок операційки, як і вся концепція «гуглофонів», покликаний показати ідеальну роботу зеленого «дроида».

 

Та все це у «пікселя» буде, не буде у нього звичного багатьом 3,5-мм роз’єму для гарнітури і навушників. Замість нього пропонується перехідник. Чи не буде також слота розширення флеш-пам’яті картами MicroSD.

 

Ергономіка і дизайн

 

На відміну від власного ПО, дизайн смартфонів Google ніколи оригінальністю не відрізнявся. Як вже говорилося раніше, концепт «гуглофона» – це збирання найбільш вдалих перевірених напрацювань. Цей же принцип покладено в основу дизайнерських рішень по зовнішньому вигляду апаратів, він завжди створювався в тісному контакті з ким-небудь з відомих брендів. Так, найперший «гуглофон» Google Pixel був перероблений з HTC 10.

 

Ще «ріже око» характерний виріз у верхній частині екрану, в якому розташовуються передній фотомодуль і динаміки. Так, це горезвісна «монобровою» від Apple. Google також вирішив відтворити її в своєму смартфоні.

Тильна сторона, як випливає з фото-витоків, скляна, а не металева. Ймовірно, смартфон нарешті зможе підтримувати технологію бездротової зарядки. Дактилоскопічний датчик є, розташований він посередині.

 

Географія продажів і ціна

 

Унаслідок чисто апаратних особливостей, Pixel 3XL спочатку передбачалося продавати тільки в самих США і в Канаді, і ще декількох країнах Західної Європи. Справа в тому, що спочатку жоден з «пікселів» не припускав можливості установки двох фізичних сімок. Замість цього у всіх смартфонів Google є підтримка віртуальної SIM-карти або e-SIM. Але така карта має підтримку мобільних операторів у обмеженого числа країн.

Але недавно обидва «пікселя» були помічені на сторінках JD.com, а це китайський інтернет-магазин. Причому, на обидва смартфона була виставлена ​​ціна близько $ 730 за Pixel 3 і на $ 100 більше за Pixel 3XL. А значить, Google вирішив випустити двухсімочний «гуглофон» для ринку Піднебесної.

 

Однак, навряд чи варто поки що чекати виходу Pixel 3XL на ринок Росії. Google не буде продавати новинку відразу по всьому світу, тому доведеться або чекати, або використовувати сірі канали поставки.

Ще раз нагадуємо, що всі дані взяті не з офіційних релізів компанії, а скомпільовані з різних витоків і усереднені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.