Операційна система HongMeng похитне домінуючу позицію Android

Фахівці аналітичної компанії Strategy Analytics зробили офіційну заяву з приводу майбутньої операційної системи HongMeng, в якому йдеться про те, що домінуюча позиція Android може бути підірвана вже зовсім скоро.

“Продажі смартфонів впадуть в 2019 році і відновляться в 2020 році. Ми очікуємо, що у відповідності із чинною в США забороною Huawei запустить в комерційну експлуатацію власну запатентовану операційну систему в кінці 2019 року в Китаї, а з 2020 року почне виходити на зарубіжні ринки. Хоча Android і залишиться найбільшою операційною системою для смартфонів в осяжному майбутньому, її домінуюче положення буде підірвано новою ОС Huawei HongMeng, особливо в Китаї”, – StrategyAnalytics.

Ті ж аналітики додають, що частка мобільної операційної системи iOS трохи знизиться в 2019 році і стабілізується в 2020 році.

Що стосується HongMeng, то варто дочекатися 9 серпня, коли Huawei повинна показати робочу версію на своїй конференції для розробників. Адже досі остаточно незрозуміло, чи вона призначена для смартфонів або ж її будуть використовувати для комп’ютерів, планшетів, маршрутизаторів і роутерів, а також в центрах обробки даних, як повідомлялося раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.