Система розпізнавання осіб лондонської поліції помиляється в 81% випадків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технології розпізнавання облич вже у всю використовуються правоохоронними органами в різних країнах. Але наскільки хороші такі системи?

Виявилося, що часом вони вкрай далекі від досконалості. Як повідомляє джерело, згідно з незалежним звітом, система розпізнавання осіб Met, яку використовують поліцейські Лондона, в 81% випадків виявляє абсолютно не тих людей.

Met використовується в 10 районах міста. Дослідники перевірили точність системи в шести з них і виявилося, що з 42 підозрілих збігів, які виділила система, тільки вісім були вірні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ця система використовується в столиці Великобританії з 2016 року і, судячи з усього, досі перебуває в пілотному режимі. І хоча у неї були явні успіхи, звіт вказує на те, що в разі оскарження роботи системи в суді, її використання взагалі може бути визнано незаконним.

Крім того, ряд фахівців вважає, що система до всього іншого ще і недостатньо повно сповіщає людей на вулиці про те, що вони знаходяться під наглядом, але це вже до питання про якість її роботи не відноситься.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.