Заміна Android? Google запустила сайт для розробників Fuchsia

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомив ресурс AndroidPolice, компанія Google запустила сайт для розробників Fuchsia.dev. Як неважко здогадатися, він присвячений новій операційній системі Fuchsia.

На сайті розміщується офіційна документація з інструкціями та іншою інформацією, яка може допомогти розробникам освоїтися з новою операційною системою на ранній стадії розвитку і для неї.

Судячи по всьому, аналогічні дані раніше були доступні на Fuchsia Git, але тепер інформація краще структурована і лежить на власному домені Google. Сам сайт поки теж знаходиться в ранній стадії розвитку і виконаний в мінімалістичному стилі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Fuchsia являє собою проект з відкритим вихідним кодом і розрахована на роботу з різного роду пристроями — від гаджетів розумного будинку до ноутбуків і смартфонів. На відміну від Android і Chrome OS, які базуються на ядрі Linux, Fuchsia створюється на основі нового ядра під назвою Zircon. Це мікроядро вимагає менше коду для запуску ОС. Відповідно, Fuchsia працює інакше, ніж Android.

У листопаді в Fuchsia OS була додана підтримка SoC Huawei Kirin 970 і систему успішно запустили на смартфоні Honor Play.

Запуск сайту для розробників Fuchsia.dev означає ще один крок до широкого запуску ОС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.