NASA відправить на Титан дрон для пошуків слідів органічного життя

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

NASA вчора оголосило про те, що готує першу місію на Титан — найбільший супутник Сатурна.

Титан є унікальним об’єктом в нашій Сонячній системі. Тільки у титану Серед всіх супутників, яких зараз налічується близько 200, є щільна атмосфера. Більш того, на Титані є озера, моря і йдуть дощі… правда, з метану і етану. Але це все одно робить супутник Сатурна єдиним, крім Землі, об’єктом в Сонячній системі з рідиною на поверхні. Вчені вважають, що на Титані навіть можливе існування найпростіших форм звичного нам життя. Тому місія на Титан є однією з найважливіших для вчених.

Місію назвали Dragonfly. В рамках місії на Титан доставлять дрон, який і буде досліджувати супутник. Атмосфера Титану в чотири рази щільніше земної, що дозволить використовувати весь потенціал літального апарату. Зокрема, вчені зможуть досліджувати різні локації, віддалені один від одного на досить велику відстань. До речі, дрон Dragonfly буде першим подібним апаратом для дослідження інших тіл сонячної системи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Метою місії є не тільки дослідження Титану в цілому, але і пошуки слідів органічного життя. Сама місія буде розрахована на 2,7 року. За весь час дрон повинен буде пролетіти близько 175 км, хоча, враховуючи досвід марсоходів, можливо, апарат зможе пропрацювати довше запланованого терміну.

На жаль, чекати перших результатів місії доведеться ще довго. Запуск запланований на 2026 рік, а до Титану апарат добереться лише в 2034 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.