90% мобільних додатків виявилися вразливими

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість мобільних додатків (89 відсотків) вразливе до віддалених хакерських атак, стверджують фахівці компанії Positive Technologies.

За даними аналітиків, уразливості високого рівня ризику виявлені в 38 відсотках мобільних додатків для iOS і в 43 відсотках для Android. Відзначається, що велика частина недоліків з’являється в додатках ще на етапі їх проектування. Це призводить до витоку даних, яка загрожує втратою грошових коштів. При цьому найнебезпечніші додатки діють непомітно для користувача.

Експерти підкреслили, що способи розкрадання даних дуже різноманітні: вірусне програмне забезпечення може відстежувати маніпуляції власника гаджета з клавіатурою або робити знімки екрану. В результаті смартфон, який заражений шкідливою програмою, стає «мобільним шпигуном». Він може перехоплювати і відправляти SMS, активувати відеозапис, робити скріншоти екрану, копіювати контакти, фотографії та збережені документи, попередили експерти. Вони зазначили, що часто зловмисники розробляють небезпечний додаток і видають його за корисний сервіс.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.