NASA планує політ до астероїда Психея на 2022 рік

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після ретельного аналізу штаб-квартира NASA затвердила місію Psyche, метою якої є дослідження металевого астероїда Психея. Агентство приступило до заключного етапу проектування і виготовлення (Phase C) космічного апарату, запуск якого намічений на 2022 рік.

Наступний етап (Phase D) почнеться на початку 2021 року. Він включає остаточну збірку і тестування космічного апарату, а також його запуск в серпні 2022 року. Політ та виконання наукової програми відповідають етапу Phase E. Політ буде довгим — апарат повинен прибути на астероїд 31 січня 2026 року, після корекції траєкторії в результаті польоту мимо Марса в 2023 році. Нарешті, Phase F почнеться, як програма досліджень буде завершена. На цьому етапі апарат буде виведений з експлуатації, а отримані наукові та інженерні дані заархівовані.

Астероїд Психея цікавий тим, що він складається в основному із заліза і нікелю, тоді як більшість астероїдів — кам’янисті або крижані тіла. Імовірно, він може бути ядром планети, зруйнованої в результаті зіткнень мільярди років тому. Якщо це так, вивчення Психеї дасть унікальний погляд в далеке минуле Сонячної системи, коли в результаті зіткнення протопланет з’явилася Земля та інші планети земного типу. Дослідники сподіваються визначити вік астероїда, зрозуміти, чи є він ядром ранньої планети, і що являє собою його поверхню. Для вирішення цих завдань корисне навантаження космічного корабля включає три наукових інструменту. Магнітометр призначений для виявлення і вимірювання залишкового магнітного поля астероїда. Мультиспектральний сканер буде робити знімки з високою роздільною здатністю, використовуючи фільтри для виділення металевих і кремнієвих складових Психеї. Нарешті, гамма-спектрометр і нейтронний спектрометр буде виявляти, вимірювати і наносити на карту елементний склад Психеї. Місія також буде тестувати нову технологію космічного лазерного зв’язку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.