Google Stadia: старт в листопаді в 14 країнах, вартість — 10 доларів на місяць

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пару тижнів тому Google пообіцяла, що влітку розкриє подробиці про свій потоковому ігровому сервісі Stadia. І вона зробила це раніше, ніж можна було б подумати.

Вчора Google провела захід, на якому і розповіла те, що всі чекали почути.

Отже, сервіс Stadia почне працювати в листопаді нинішнього року. Звичайно ж, далеко не скрізь. В список країн, жителі яких зможуть випробувати новий продукт Google, входять: США, Канада, Великобританія, Ірландія, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Нідерланди, Бельгія, Данія, Швеція, Норвегія і Фінляндія. Тобто поки це всього 14 країн. Надалі список розширюватимуть. Зокрема, в 2020 році країн стане більше, але подробиць поки немає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вартість підписки Stadia Pro становить 10 доларів (270 грн.) (або 10 євро в Європі – 300 грн.) на місяць. За фірмовий контролер проситимуть 70 доларів/євро (1 900 — 2 100 грн.). Крім того, є пакет Founder’s Edition вартістю 130 доларів (3 500 грн.). У нього входять геймпад в кольорі Night Blue (обмежена версія), адаптер Chromecast Ultra, три місяці передплати на двох і гра Destiny 2.

Подсписка Stadia Pro дозволяє грати в роздільній здатності 4K при 60 к/с з підтримкою HDR і шестиканального звуку. У наступному році з’явиться пакет Stadia Base. Він не має на увазі щомісячних платежів, але кожну гру в такому випадку доведеться купувати окремо. Такий варіант підійде тим, хто постійно грає в одну-дві гри або ж грає дуже рідко. Правда, вартість ігор поки не оголошена.

Крім того, в пакеті Stadia Base роздільна здатність обмежена Full HD.

Що стосується ігор, у «першій хвилі» будуть наступні проекти: Dragon Ball Xenoverse 2, Doom Eternal, Doom (2016), Rage 2, The Elder Scrolls Online, Wolfenstein: Youngblood, Destiny 2, Get Packed, Grid, Metro Exodus, Thumper, Farming Simulator 19, Baldur’s Gate 3, Power Rangers: Battle for the Grid, Football Manager, Samurai Shodown, Final Fantasy XV, Tomb Raider Definitive Edition, Rise of the Tomb Raider, Shadow of the Tomb Raider, NBA 2K, Borderlands 3, Gylt, Mortal Kombat 11, Darksiders Genesis, Assassin’s Creed Odyssey, Just Dance, Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, Tom Clancy’s The Division 2, Trials Rising і The Crew 2. Також сюди додадуться поки не названі проекти Capcom, EA і Rockstar.

Для використання Stadia в 4K при 60 к/с знадобиться інтернет зі швидкістю 35 Мбіт/с. Для роздільної здатності Full HD буде достатньо 20 Мбіт/с, а при 720p вистачить і 10 Мбіт/с.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.